Местността „Хорлог“ е разположена в полите на Триградското ждрело, едва на 300м. пещера „Дяволското гърло“,която е  един от Стоте Национални Туристически обекта на България.ЗАМЪКА „ХОРЛОГ“ се намира в землището на с.Триград, в местността „Хорлог“, от където всъщност идва и неговото име.

Замъка е изграден на границата между три заобикалящи го защитени местности, надпреварващи се по богатството на своето биоразнообразие и приема своите гости от м.декември 2014г.

В непосредствена близост до Замъка се намира и още един туристически атракцион попадащ в списъка на Стоте Национални туристически обекта на България-– “Ягодинска“ пещера/едва на 9км.от Замъка/,

Не по-малко пленително е посещението на „Харамийска“ пещера /едва на 150м. от Замъка./,за която ценителите на есктремния пещерен туризъм твърдят, че е незабравимо преживяване.

ЗАМЪКА „ХОРЛОГ“ предлага на своите гости една изключително разнообразна почивка ,която може да задоволи капризите на малки и големи и да превърне времето ви в едно истинско приключение. Не случайно нашето мото е „Приказката оживява“.

В процес на постоянно развитие в посока на предлаганите труситически атракциони, Замъка „Хорлог“ може да Ви осигури следните забавления:

– атрактивни дестинации за любителите на пещерния туризъм;

– множество екопътеки с различно ниво на проходимост;

– екстремни преживявания /въжен лифт над река „Триградска“ /лифта на  „Батман“/; Виа ферата“ /изкачване по стръмен каменен  път/;

– офроуд разходки до наблюдателни площадки „Вълчи камък“ и „Орлово Око“, които са едни от най-високо разположените на Балканския полуостров.

– велосипеди под наем;

– условия за лов и риболов;

– конна езда;

-офроуд разходки до защитени местности “Чаирски езера“;“Пияната гора“; Резерват “Казаните“; Резерват „Шабаница“ и други;

– възможност за директно наблюдение на изключително рядката птица „скалолазка“;

– Замъка е разположен в непосредствена близост до „Музей на Мечката“ и „Музей на Рибата“;

– маршрути за планинско колоездене и кросови мотори;

– минерални басейни и Спа комплекси в гр.Девин /едва на 25мин.от хотела с автомобил/

– ски писти в КК „Пампорово“/едва на 40 мин.от хотела с автомобил/

– възможност за наблюдение на характерни за региона животински представители директно от балкона на хотела /дива коза,сърна, а понякога дори и мечка/;

– възможност за практикуване на йога в местността „Хорлог“, за която се вярва,че е пропита от чудодейна енергия;

– ослепителни природни гледки;

възможност да опитате автентичния и неподправен вкус на емблематичния мурсалски чай

– вкусни родопски и други национални ястия;

-приготвяне на родопски специалитети по предварителна заявка;

-уютна атмосфера създадена от интересното архитектурно изпълнението на сградата с визия на замък и от пленителния вътрешен интериор.

 

Email: horlog.trigrad@gmail.com

www.horlog.bg

фейсбук – Къща за гости Хорлог

tel: +359877 750 787

Адрес-с.Триград, община Девин, област Смолян,ПК-4835, до Музей на мечките

Работно време – Хотел и ресторант -целогодишно;

Ресторант – от 12.00ч.до 23.00ч.;

Хотел-настаняване след 14.00ч.,напускане до 11.00ч.