„Хан Дълбока” се намира на главен път Русе – Силистра, на 7км източно от гр. Тутракан. Ханчето е разположено в живописна долина датиращо още от средата на XIX век, известно още като Антимовското ханче, а на местните като Къмпинга. Тук ще имате възможност да се насладите на свежия въздух и спокойната атмосфера на местността. Къмпинга дава възможност за отмора и забавление за децата целогодишно. Приятната обстановка, уюта и любезното обслужване ще допринесат за вашата пълноценна почивка, далеч от динамичното ежедневие.

  • Ханчето разполага с 8 слънчеви и комфортни стаи, както и с 2 апартамента.
  • Базата е оборудвана с локално парно.
  • Всяка стая разполага с 2 легла, собствен санитарен възел,телевизор с цифрова телевизия, минибар, климатик и паркинг.

За любителите на риболова в близост до ханчето на 7км. се намира Антимовският язовир

Ресторантът разполага с капацитет от 70 места, а лятната градина с 100 места. Тук може да се насладите на най-доброто от българската кухня, Тутракански рибни ястия и невероятни патешки специалитети. Хладно през лятото и уютно до камината през зимата, в „Хан Дълбока” ще се почувствате удобно и приятно, наслаждавайки се на незабравими мигове с приятели, колеги и близки. Приятната обстановка, вкусните ястия, професионалното обслужване и живата музика са сами по себе си предпоставка за едно прекрасно изживяване.

Има и легенда, че в средата на XIX век е изграден хан, който е обслужвал и приютявал преминаващите пътници.
В края на XIX век е създадена чешма с изворна вода, която през 1962год е обновена и поддържана и до сега. През тази местност са минали две от четите на българското освободитено движение:

  • Четата на Панайот Хитов със знаменосец Васил Левски – 1867год;
  • Четата Танъо Войвода – 1876год.

Всяка година на 30 май се организира поход възстановка „По стъпките на четата на Танъо Войвода”.

 

За контакти:
Адрес: м-т Антимовското ханче, гр. Тутракан
Телефон: +359 899885010
www.han-dalboka.com
Е-mail: dalbokovi@abv.bg