Етрополе – град с вековна история и традиций.Град, разположен в полите на Стара планина с над 2500-годишна история. Възниква през VII-VI в. пр.н.е. Първите му заселници са траките от племето трибали. Селището много векове се намира на важен кръстопът, свързващ Дунав с Македония и Тракия, в близост до два важни старопланински прохода – Етрополски проход и Златишки проход. Има легенда, която гласи, че четирите църкви, разположени на кръст, закрилят гражданите на гр. Етрополе и не трябва да бъдат събаряни, а кръстоподобното разположение трябва да се запази, ако ли не — над града ще надвисне проклятие и ще започнат да умират млади хора. При събарянето на едната църква прокобата се сбъднала и трагичните знамения започнали да се случват. Уплашени граждани решили, че това трябва да спре и построили параклиса „Св. Никола“ на билото, където е разположен и паметникът на загиналите четници в Руско-турската война. И именно тук на мястото, където днес е построен хотел Еверест е била една от църквите споменати в легендата. Новият параклис „Св. Никола се намира в близост до хотела.
Хотел Еверест, реномиран и обновен е прекрасно място за отдих и развлечения. Намира се в крайградския парк заобиколен от гори, предлага пълен покой и релакс на своите гости. При нас можете да намерите спокойствие и уют, топло посрещане и вкусна храна.
Хотелската ни част разполага с 41 стаи със собствен санитарен възел от който:
• Един апартамент, луксозно обзаведен
• Шест студия,намиращи се на първия етаж обзаведени със спалня разтегателен диван, фотьойли и мини бар. От терасата се открива гледка към гората.
• Пет четворки също на първия етаж. Стаите са просторни и обзаведени с четири единични легла.
• На вторият етаж се намират 12 тройки, стилно подредени.
• 12 двойки на третия и четвърти етажи,
• 5 единични стай с легла персон и половина
Във всяка една има плазмен телевизор 24 инча, със собствен санитарен възел, вграден гардероб и мебели
Легловата база на хотела е 103 места + 11допълнителни.
Салона на ресторанта е обновен и разполага със 120 места свободна консумация и 36 на терасата, където гостите могат да се насладят на прекрасната ни природа. За организирани събития капацитета на ресторанта може да се увеличава до 250 места. Подходящ е за свадби, конференций ,симпозиуми, частни партита и др.
Малък ресторант с 46 места в салона и 20 на открито.
СПА център с 2 финлански сауни, 2 парни бани, релакс, шоков басейн, масаж, джакузи, фитнес зала, съблекални и бани. Проектиран и обзаведен според най новите изисквания, предлага на гостите възможност за активен отдих и релакс.
Фитнес зала, където любителите на фитнеса могат да провеждат ежедневните си тренировки.
Пиано бар, където всяка седмица в петък и събота гостуват различни групи.
Предлагаме и зала за конференции, с възможности за прием на 80 гости. Обзаведена е със коферентна маса, столове, мултимедийно устройство, екран, флипчарт. Тук могат да бъдат провеждани различни видове събития, като конференции, презентации,симпозиуми и др. Предлагаме кетеринг за кафе паузите.
Детски център за деца от 2 до 10 години, където както децата така и техните родители ще имат възможности за допълнителни развлечения. За малките палавнице ще бъдат организирани множество детски развлекателни игри и забавления. За децата ви полага грижи професионална детегледачка.Тук могат да се честват детски рожденни дни и други празници. С всичко това целим да подсигурим пълноценен отдих на нашите гости.
1.По желание на нашите гости организираме фотосафари в ловно стопанство „Елен”, където могат да се видят, в естествената им среда много и различни видове животни като:
– благороден елен
– дива свиня
– муфон
– сърни и срандаци
– лопатар
– хищници
2.Урок по родолюбие” – екскурзия до с. Лопян с посещение на Къщата на занаятите. Целта е запознаване с историята и бита на нашите предци, стари занаяти и традиции типични за нашия регион. Ще имат възможност да опитат стари традиционни български ястия и да се потопят в атмосверата на селския бит и култура.
3.Разходка – отиване пеш до манастира „Св. Троица” със закуска –барбекю на открито. Там се организират спортни и забавни игри. Връщане отново пеш до хотела.
4.По заявка можем да организираме конна езда и уроци по конна езда в конна база „Болкан Хорсис”
Контакти:
+359 72 063 616
+359 899 88 75 68
http://everestetropole.com
Tел: +359 (899) 88 75 68; Е-mail: frontoffice@everestetropole.com
Адрес:
Хотел Еверест
2180 гр.Етрополе
община Етрополе