Мидалидаре Естейт се намира в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България – регионa на Тракийската низина. Имението е сгушено между южните склонове на Средна Гора, в село Могилово, североизточно от Чирпан. Районът се слави с хилядолетни винарски традиции; вината, произведени в този край са превозвани до Пиреа и Енос с кервани още в древността.

В основата на проекта е Евгений Юсупов, руски бизнесмен, живеещ в Казахстан а любовта му към историята, природата и доброто вино го подтикват да инвестира в село Могилово и да превърне това късче земя в истински оазис. За тези, които обичат Тоскана и пасторалната атмосфера на това божествено кътче, ще бъде приятна изненадата от българския й вариант, но не с  по-малко очарование.

Първата изба Мидалидаре Естейт е построена през 2009г. Философията на избата е да произвежда вина в малки серии със силно изразен характер, като капацитетът и е 120 000 бутилки годишно. Проектът се оказва успешен, затова и през 2011г. е открита втората винарна в с.Могилово, с капацитет 160 000 бутилки годишно. Мидалидаре разполага със 160 ха лозя, всичко в региона на с.Могилово, като най-отдалеченото лозе се намира на 5км от едната или другата винарна. Винопроизводството е с грозде от собствени масиви, като технологията е съобразена със съвременните разбирания за екологичен продукт.

Във винарска изба Мидалидаре Естейт се предлагат чудесни възможности за отдих и винен туризъм. Подходящо място за частни винени дегустации, корпоративни събития, специални вечери и тържества.

Гостите на комплекса могат да посетят Виненият тур „По пътя на виното”  чрез който да проследят в детайли процеса и технологията по производство на вино във винарната, също така имат възможност да разгледат ферментационното и бъчвеното помещение, обиколка на музея на виното в трите му части и дегустация на 8 вина от еноматик.

 

Комплекс Мидалидаре разполага с СПА център, с хотел и с 2 къщи за гости – една на територията на самата винарна и втора на територията на СПА хотела.

Сградата на хотела е  стара, построена през 1886 г, и дава началото на дълга история. Старото училище на с.Могилово, което се намира между двете винарни на Мидалидаре, се превръща в уютно местенце за гости. Новопостроената част на СПА центъра дава възможност за СПА почивка, както на гостите в хотела, така и на гостите, решили да съчетаят дегустацията на хубави вина с релакс и процедури.

Комплекс Мидалидаре е с капацитет за настаняване 69 души. Хотелът разполага 17 стаи – 7 двойни стаи със спалня, 1 единична с две отделни легла, 1 единична стая за хора в неравностойно положение, 1 студио, 2 малки апартамента с тераса, 4 стандартни апартамента и 1 ВИП апартамент. Капацитет за настаняване във всички апартаменти е 4-ма души.

Комплексът разполага още с две къщи за гости.

Едната къща  за гости се намира в малката винарна на Midalidare Estate, с.Могилово и е с капацитет за настаняване 8 души. Разполага с 4 двойни стаи със спалня, всяка от тях със собствен санитарен възел и телевизия. Гостите имат на разположение просторен хол и трапезария за 12 души, което дава възможност за провеждане на частни мероприятия от затворен тип. Кухнята е оборудвана с всички необходими уреди за желаещите да си направят кулинарен уикенд. В лятната кухня, разположена в градината до къщата, можете да се възползвате от барбекю.

Другата  къща за гости се намира в градината на Midalidare Hotel & SPA. Разполага с два етажа, като всеки от тях е със самостоятелен вход. На всеки етаж от къщата има по три спални помещения (две от тях със спалня и едно с две отделни легла), две бани с тоалетни, едно мокро помещение, хол с маса за хранене и кухня, оборудвана с всички необходими уреди. Етажите могат да бъдат наемани по отделно. Общ капацитет за настаняване 12 души.

Midalidare Hotel & SPA разполага с конферентна зала с 55 места и удобна отделена маса с 12 места за провеждане на по-малки конференции. Конферентната зала е оборудвана с най-нови технологии. Коридорът е просторен и дава възможност за провеждане на кафе-паузи или коктейл.

Мидалидаре разполага с два ресторанта.

Единият ресторант се разполага на територията на хотела с 40 места вътре и още 60 места в лятната градина. Топла и уютна атмосфера, която позволява семейни, романтични и приятелски срещи. Ресторант Vintage работи, както за гостите на хотела, така и за гостите на винарната, решили да съчетаят качествени вина с вкусни ястия. Във винената листа ще откриете бели, червени и розови вина Midalidare Estate, както и лимитирани серии, които се предлагат само в ресторанта.

Другият ресторант се разполага в голямата винарна – Midalidare Estate с капацитет 80 души, който функционира изцяло за организирани мероприятия.

Релакс зоната  на Midalidare Hotel & SPA предлага топъл закрит вътрешен басейн и джакузи, хидромасажиращи столове, финландска сауна, инфраред сауна, билкова сауна, турска и римска баня, отпускаща винотерапия, голям избор от разообразни масажи  и терапии, както и бар за напитки.

За любителите на риболова – има възможност за практикуване на спортен риболов, както и да си купят прясна риба от Могиловското езеро.

Особенно през пролетта и лятото, гледката, чистия въздух, разцъфналите дръвчета и опияняващият аромарат, създават неповторима и приказна атмосфера. Комплексът предлага наемането на колела за разходки из селото.

Привържениците на културния и историческия туризъм имат възможност да посетят следните обекти, намиращи се в градовете, разположени недалеч от комплекса.

В град Чирпан:
Къща-музей „Пейо Яворов“ и художествената галерия „Никола Манов“.

В град Стара Загора:
Античен форум „Августа Траяна“, Неолитни жилища – най-старите по нашите земи, Регионален исторически музей.

Мидалидаре работи по нови проекти, с които да радва своите посетители  – предстои изграждането на тенис корт и спортна зала, парк за отглеждане на кафява горска мечка в естествената й среда, построяване на изба за производство на пенливо вино, пъб и много други.

СПА хотел и винарна Мидалидаре се намират на около 2 часа път от София и само на 30км. от Стара Загора.

 

Контакти:

Рецепция Midalidare Hotel & SPA 

телефон: +359 88 665 5721

e-mail: hotel@midalidare.bg

Сватбени тържества – Десислава Стойчева 

телефон: + 359 88 203 0654

e-mail: mywedding@midalidare.bg

Винени турове и дегустации – Цветелина Коралова

телефон: +359 88 204 1226

e-mail: cvetelina@midalidare.bg

 

Адрес: 

Midalidare Hotel & SPA

6239 с.Могилово

община Чирпан