BIG BERRY – къмпингът отвъд нашите представи

В тази статия ще ви разкажем за поредното наше посещение на едно различно и приказно място. Това място е в далечната, a може би не чак толкова Словения. Прекрасна държава – пъстроцветна, ведра и сякаш непрестанно усмихваща се.

srhd

Как да намерите BIG BERRY

Big Berry се намира в малко градче – Примостек, в непосредствена близост до границата с Хърватска – на около 15-тина минути път. Впечатляващото е, че се простира по протежението на река Колпа, като от едната страна на реката е къмпингът, а от другата – Хърватска. Къмпингът е изграден от луксозни бунгала, които са снабдени с всичко необходимо, че да може човек да се чувства сякаш у дома и изцяло да се отпусне и да си почине.

бунгала_вътре

Бунгалата са предназначени за различен брой хора – двoйки, четворки или по шест човека. Ние смятаме, че четири човека за една къщичка биха се чувствали комфортно. Още по-прекрасното е, че пред всяко бунгало има веранда, на която са разположени масичка със столове, както и джакузи. Представете си колко е хубаво в студената дъждовна вечер, гледайки към съседната държава, слушайки шума на реката и дъжда да се потопиш в горещото джакузи и да се отдадеш на всичко това изцяло.

CroppedImage832684-Hosekra-Brown-Berry-10

Какво представлява BIG BERRY

По същество BIG BERRY представлява една нова концепция за подвижни къщички, които предлагат множество удобства и комфорт. Всъщност именно по този начин BIG BERRY съчетават природата с комфорта и лукса. Но докато в един хотел можете да се насладите само на лукс и обслужване, в един къмпинг – на природата, то в BIG BERRY имате възможнстта да съчетаете и двете. Big Berry смятат, че животът е прекрасен и апелират всички да преживеят лукса на свободата.

Концепцията на BIG BERRY

Цялостно, концепцията, която е заложена на това място е невероятна – лукс и къпминг, съчетани в едно. Невероятните бунгала, които предлагат удобството и уюта на „у дома“ и спокойствието на природата. Всичко да е натурално и чисто. Неслучайно лозунга е “lifestyle camp” – сякаш се опитват да предложат и покажат начин на живот, който реално много от нас имат. За мен лично е огромно удоволствие да ходя по къмпинзи, палатки и различни подобни места, където да мога изцяло да се отпусна и да се потопя в спокойствието на природата без да се притеснявам от каквото и да било. Именно поради тази причина BIG BERRY ме впечатли особено. Тъй като те предлагат всичко, което присъства в моя живот плюс една обстановка, която да ме кара да се чувствам сякаш у дома.

Символика в името BIG BERRY

“BIG” символизира пространство, нещо голямо, една прекрасна необятна история, а “BERRY” е символ на зараждащото се ново начало – близост и сливане с природата без да се налагат ограничения от ежедневните битови нужди. BIG BERRY символизира здравословен начин на живот, съчетан с близост до природата.

big_berry_front

Идилията на BIG BERRY

Идилията на това място е пълна, а спокойствието което то предлага е неописуемо. По поляната покрай река Колпа са разположени столчета, на които можеш да се отдадеш на почивка и да се заслушаш в себе си, мислите си или просто да съзерцаваш. Цветовете, които са навсякъде предизвикват пиршество за очите и съзнанието. Непрестанно променящите се живи пейзажи пораждат еуфория в душата на наблюдателя – зелената трева, наситеното синьо небе и белите пухкави облачета, в допълнение с райските песни на птичките и топлите слънчеви лъчи. Може би дори дарбата на поет не би могла да опише тази идилия. Мъгливите мистериозни сутрини, последвани от зашеметяващи изгреви и нежните залязващи лъчи на слънцето трябва да бъдат преживяни, за да разберете какво се опитвам да разкажа.

река

На територията на BIG BERRY освен луксозните къщички има барбекю, където често се организират вечерни забавления, които не пречат на почиващите си. Също така, нещо което на мен ми нарави силно впечатление са големите “червени легла“, където можеш да си полегнеш, да се отпуснеш и отпочинеш, както и да се потопиш в нощното небе, осветен само от огромната луна. Като цяло всичко в къмпинга е сякаш точно на мястото си и навсякде цари една подреденост и спокойствие.

legloРазвлечения в BIG BERRY

llКъмпингът предлага различни развлечения като място, където можете да поиграете волейбол, каране на кану по река Колпа, фитнес тренировки. Също така се ораганизират йога тренировки и различни работилници – рисуване по текстил, стъкло и какво ли още не.

Екипът на къмпинга се състои от еродирани, усмихнати и креативни млади хора, които непрестанно измислят някое ново и интересно занимание, в което можете да се включите.

Друго нещо, което ме впечатли е това, че всяка сутрин на масичката на верандата ни бе оставяна кошница със закуската в нея. Закуската се състоеше само от местни продукти – прясно мляко, различни плодови кисели млека, домашно приготвени хлебчета и плодове. Самата идея, която е наложена – да се използват само домашни продукти, които да са местно производство и да популяризират по този начин бизнеса е прекрасна.

закуска

Моето преживяване в BIG BERRY

Лично аз несъмнено бих отишла отново там. Но следващият път ще бъде, за да се отдам изцяло на почивка и да се насладя на мястото. Това посещение беше изпълнено с еуфория и желание да видим и посетим колкото се може повече места в прекрасната Словения. Но в края на всяка вечер, потапяйки се в мекото легло и заслушвайки се в дъждовните капки, шума на реката или песента на щурците сякаш се сливахме с невероятната природа, като не жерваме личния си комфорт. Ако и вие искате да се насладите и да изпитате лукса на свободата, да преживеете къмпингуването по един коренно различен начин BIG BERRY е вашето място.

IMG_2907

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *