Боровец закрива зимния сезон и обещава едно прекрасно лято

На 9 Април в Боровец бе отпразнувано закриването на зимния сезон, като беше организирано събитие, под името „COLD School – Тhe Closing Event“. Началото на деня бе белязан на изпровизиран лавинен полигон с голям слалом, който бе последван от тъсене на различни предмети под снега. Участниците, които бяха много добри на слалома, не бяха достатъчно добри на полигона и това балансира силите.

Интересно за фристайл-любителите беше представянето на момичетата от Wildberries, които излъчиха победители в няколко категории. След забавленията на пистите, подготвени от Бороспорт забавлението бе преместено в нощен бар, където подобаващо бе отпразнувано изпращането на ски сезона.

Директорът на Бороспорт, Георги Кочов сподели, че кабинковия лифт ще работи по време на Великденските празници, както и за Гергьовден. Още една изненада бе подготвена за всички дошли в Боровец на последния ски ден – 10 Април картите и билетите за лифта бяха на стойсност 1лв.

Тази година Боровец празнува 120 години от създаването си като летен курорт. Въпреки че снегът се топи и вече няма условия за ски, в курортът се планират много събития – за поредна година ще се проведе фолклорния фестивал „Магията на Рила планина“, Udaya Музикален Йога Фестивал през август, както и много състезания по планинско колоездене през цялото лято и рок фестивала „Боророк“.

Боровец Маунтин Байк Парк ще продължава да радва байкърите с нови вариации на трасетата си, като увеличи броя и вида им. Въженият град и Бороландия ще осигурят забавление за малки и големи. Пейнтбол, стрелба с лък и пушка, волейбол са част от игрите, които се предлагат на всички гости, които биха искали да прекарат време на открито в планината, на чист въздух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *