Пропуснали да направят отсечка към Рилския манастир по АМ ”Струма”

категория Новини 0
Отсечката от магистрала „Струма“ между Дупница и Благоевград няма да има пряк излаз към Рилския манастир, съобщиха експерти.
За да се придвижи човек към светата обител, когато идва от София, от магистралата той трябва да слезе от пътен възел „Бобошево“ и да използва стария път, за да стигне до Кочериново и оттам да хване пътя за Рилския манастир.

Когато се идва от Гърция, трябва да се мине през изхода за село Бараково и така да стигне до Кочериново. И в двата случая пътят се удължава с около 5 километра.

Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира строителството на Лот 2 на АМ „Струма“ от Дупница до Благоевград. Тя е уверила, че до края на октомври ще бъде пуснато движението по отсечката.

Проектът за магистралата, изготвен още преди години, е допуснал този сериозен пропуск – магистралата просто слиза под главен път Е-79 и така отминава разклонението за Рилския манастир, който е национален туристически обект.

Вчера от Пътната агенция поискаха писмено въпрос, за да отговорят до няколко дни каква е причината. Проектът за тази отсечка обаче е дело на самата агенция, а не на строителя, който просто го е изпълнил.

Същото за малко е щяло да се случи и с Петрич, който е щял да бъде подминат от магистралата. В този участък обаче агенцията навреме се е усетила и срещу 1, 5 млн. лв., дадени допълнително от бюджета, са проектирали в последния момент пътен възел.

Източик: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *